Na noże - Premiera 4 września 2016.
Od tej pory będę publikować własne streszczenia (znacznie krótsze), jak również te oficjalne (z ostrzeżeniem - bowiem są dokładnymi opisami odcinków, które psują zabawę ;)

Szef kuchni “Toute Varsovie” - Jacek robi wszystko aby zadowolić gości eleganckiej restauracji. Niestety po wydawce przełożony chce zwolnić jego ekipę. Kucharz staje za swoimi ludźmi i rzuca posadę.
Stery przejmuje zadufany Darek, co niekoniecznie podoba się reszcie załogi.
Do Polski powraca Antoni - dziadek Jacka - rewelacyjny kucharz, który od dwudziestu lat podróżuje po świecie. Dzięki namowom seniora główny bohater wraz z przyjaciółmi postanawia otworzyć własną restaurację.

……………………………………….
DŁUGA WERSJA

“Toute Varsovie” - jedna z eleganckich warszawskich restauracji. Jak co wieczór lokal jest zapełniony po brzegi, a personel nie nadąża z obsługą gości. Szef kuchni, główny bohater serialu - Jacek Majchrzak robi wszystko, co w jego mocy, aby ratować sytuację. Zupełnie inne podejście do pracy i gości ma inny kucharz z zespołu Darek. Lekceważy gości, wybiera drogę “na skróty” w swoim fachu, na czym cierpi jakość potraw. Pozostali członkowie kucharskiego zespołu Jacka to cukiernik Patryk oraz sous chef Zuza. Nad salą ma czujne oko Wiola - atrakcyjna pani menadżer, prawa ręka właściciela “Toute Varsovie”. Tego dnia restauracje odwiedza ze swoją “świtą” Serafin - poważny inwestor, atrakcyjny, młody milioner, który oczekuje wyśmienitej kuchni i świetnej obsługi. Jacek ze swoją ekipą wychodzi zwycięsko z powierzonej mu misji - honor restauracji uratowany, goście są zadowoleni, a co najważniejsze, zadowolony jest Serafin. Jednak kiedy szef restauracji prosi Majchrzaka na salę, zamiast podziękowania ten dostaje krytykę i żądanie zwolnienia zespołu. Jacek staje twardo za swoimi ludźmi i rzuca pracę. Postanawia dokonać zmian w swoim życiu i wyprowadza się od Wioli, z którą jest w związku. Nie trzeba wiele czasu, by okazało się, że kuchnia bez Jacka nie funkcjonuje tak jak dawniej - nowy szef, Darek, nie dorasta mu do pięt. Patryk i Zuza mają dość chamstwa Darka i również odchodzą z “Toute Varsovie”. Tymczasem do Polski zajeżdża swoim foodtruckiem Antoni - dziadek Jacka, również kucharz. Antoni to wolny ptak, dwadzieścia lat temu zostawił rodzinę i ruszył w świat. Jako kucharz pracował na statkach, by w końcu zejść na ląd, kupić foodtrucka i dalej przemierzać świat gotując i sprzedając “polish flaki”. Smak flaków Antoniego pamięta cała stara Warszawa. Istnieje rodzinna legenda, że dziadek Antoni dodaje do nich jakąś tajemniczą przyprawę i to właśnie ona nadaje in ten niezwykły smak. Dziadek ma ogromny wpływ na Jacka. Przekonuje go, aby wspólnie z przyjaciółmi, założył własną restaurację. Majchrzak decyduje się na ten krok… Bez pieniędzy i bez dachu nad głową. Czy pasja i marzenia wystarczą, aby odnieść sukces?